E-mail: misss@guest.arnes.si      Telefon: (01) 510 16 70
Ustvarjamo nove priložnosti
Ustvarjamo nove priložnosti
Menu

Zadnja novica

Meet and Code 2018: Dogodki kodiranja in programiranja za mlade po Evropi
Na voljo je več kot 250,000 EUR za financiranje dogodkov nevladnih neprofitnih organizacij v več kot 20 državah

Ljubljana, 11. junij 2018 - Okoli 600 dogodkov v 280 mestih s skoraj 30.000 udeleženci - to so številke pobude Meet and Code v letu 2017. V letu 2018 bo tako pobuda potekala drugo leto: kot del letošnjega Evropskega tedna kodiranja med 6. in 21. oktobrom, želimo s pobudo Meet and Code znova pokazati, da je programiranje lahko zabavno. Neprofitne organizacije v 22 državah se lahko prijavijo zdaj. Za pobudo, ki jo podpira SAP, stojita IT portal Stifter-helfen in TechSoup Europe.

Več

Ideja

Pobuda Meet and Code bo za vsako idejo, ki bo izbrana za financiranje, izplačala znesek v višini do 400 EURna dogodek - za projekte dogodkov vseh vrst na temo programiranja, ki bodo organizirani v sklopu Evropskega tedna programiranja. 

Evropski teden programiranja se odvija od 7. do 22 oktobra in temelji na ideji skupine svetovalcev bivšega Evropskega komisarja za digitalno agendo Neelie Kroes  - Mladih svetovalcev in je podprt s strani Evropske komisije.

Ciljna skupina in namen

Ciljna skupina dogodkov so otroci in mladi, stari med 8 in 24 let, ki naj bi jim bil svet tehnologije in programiranja predstavljen na zabaven način. Namen dogodkov je prikazati mladim, kako zabavno je lahko programiranje in kako se lahko programiranje uporabi za oživljanje idej z računalniškim kodom.

Nadaljnje informacije in prijave

Nadaljnje informacije so na voljo na  www.meet-and-code.org.Organizacije se morajo na www.meet-and-code.org registrirati, prav tako pa tam lahko prijavijo svoj/e dogodek/ke.

Ideje za dogodke se lahko prijavijo le na spletni strani Meet and Code med 1. julijem in 15. septembrom 2017. Vsaka ideja, ki je po ocenah primerna za pridobitev sredstev, prejme do 400 EURza začetek izpeljave dogodka.

Organizatorji dogodkov 

Dogodke za otroke in mladino lahko načrtujejo in izvajajo različne skupine civilne družbe kot so šole, IT strokovnjaki, podjetja ali računalniška društva. Za pridobitev sredstev pa morajo biti sponzorji in organizatorji dogodka dobrodelne organizacije kot npr. zveza prijateljev mladine ali združenje staršev in učiteljev.

Mogoče vrste dogodkov so npr. hackathoni, delavnice programiranja, predavanja, filmski dogodki, tekmovanja, večeri programiranja, tečaji robotike in druge oblike.

Države

Meet and Code  pobuda podpira dogodke programiranja neprofitnih nevladnih organizacij v naslednjih državah: Avstrija, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Nemčija, Madžarska, Kazahstan, Poljska, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška, Slovenija, Švica in Ukrajina.

Za pobudo Meet and Code stojijo SAP, Haus des Stiftens gGmbH, kot upravljalec IT portal Stifter-helfen.net in partnerske države TechSoup Europe.