E-mail: misss@guest.arnes.si      Telefon: (01) 510 16 70
Ustvarjamo nove priložnosti
Ustvarjamo nove priložnosti
Menu

Zadnja novica

ERYICA (European Youth Information and Counselling Agency) na dve leti organizira usposabljanje za Mladinske ambasadorje in je namenjeno mladim, ki se zavzemajo za pravice mladih, še posebej na področju pravice do popolnih, zanesljivih in točnih informacij. Zadnje usposabljanje je potekalo v Ljubljani v letu 2016, ko se ga je udeležilo 22 mladih iz 12 različnih držav.

V letu 2018 odpiramo nov poziv za udeležbo na seminarju za MLADINSKE AMBASADORJE, ki bo organiziran v sodelovanju ERYICA in Institut Valencià de la Joventut iz Španije. Seminar bo izveden v okvirzu programa Erasmus+ in to med 17. In 22. septembrom 2018 v kraju Alicante, Španija.

Več

Vabilo k sodelovanju pri mednarodnem projektu

Študentke in študente vabimo k sodelovanju pri mednarodnem projektu Večer z varuhom, ki ga izvajajo raziskovalci s Fakultete za družbene vede (Center za kritično politologijo). S povabilom želimo sestaviti ekipo družbeno angažiranih in kritično mislečih študentk in študentov, ki bodo na mednarodni  poletni šoli v Portorožu, na kateri bodo sodelovali še študenti iz Poljske, Češke, Romunije in Estonije, pripravili krajše forumske predstave na temo socialne varnosti, brezposelnosti mladih, stanovanjske problematike, diskriminacije in okoljevarstva.

 Skupaj z varuhinjo Vlasto Nussdorfer bodo v naslednjem letu enkrat na mesec sodelovali pri promociji človekovih pravic  (Listine Evropske unije o temeljnih pravicah) in opozarjanju oziroma odpravljanju najpogostejših kršitev.

 Več o prijavah in vsebini si lahko ogledate tukaj.