E-mail: misss@guest.arnes.si      Telefon: (01) 510 16 70
Ustvarjamo nove priložnosti
Ustvarjamo nove priložnosti
Menu

Svetovalnica Šiška

Na prizorišče se ponovno vrača FORUM ZA STARŠE, ki staršem nudi prostor za pogovor o izzivih s katerimi se soočate v odnosu z najstnikom.

Kdaj: 13.11.2019 ob 18.00 uri

Kje: Dnevni center za otroke in mladostnike Skupaj v skupnosti, Kunaverjeva 2

V okviru pobude Meet and Code 2019 so v Sloveniji nevladne in neprofitne organizacije ter knjižnice prijavile 45 dogodkov. Za pobudo Meet and Code stojijo SAP, Haus des Stiftens gGmbH in partnerji držav članic mreže TechSoup Europe.

Izbrali smo 30 dogodkov, ki bodo prejeli nepovratna sredstva v višini 400 EUR za posamezen dogodek. Dogodki bodo potekali med EU Code Week-om v času od 5. do 20. oktobra 2019. Dogodkov se bo lahko udeležilo preko 850 otrok in mladih. Dogodki so vsebinsko raznoliki in so namenjeni tako začetnikom kot poznavalcem.

S 3. junijem Meet and Code poziva lokalne nevladne in neprofitne organizacije v Sloveniji, da zaprosijo za mikro-donacije za organizacijo dogodkov, ki spodbujajo zanimanje in dostop do digitalnih veščin med mladimi. Lani se je več kot 50.000 mladih udeležilo 1.100 programskih dogodkov po vsej Evropi. Izkoristite si priložnost in se prijavite za donacije v višini 400 EUR.

Na točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si se bosta ob dnevu varne rabe interneta, v torek 5. februarja 2019 ob 18. uri v studiu pridružila dva strokovnjaka (dr. Albert Mrgole in dr. Benjamin Lesjak), ki bosta odgovarjala na najpogostejša vprašanja o vzgoji otrok za internet in o problematiki spletnega nasilja.