E-mail: misss@guest.arnes.si      Telefon: (01) 510 16 70
Ustvarjamo nove priložnosti
Ustvarjamo nove priložnosti
Menu

Notice: Trying to get property of non-object in /home/misss01/public_html/misss.si/templates/yoo_sync/layouts/template.php on line 170

Prispevki

Usposabljanje prostovoljcev

Posamezniki, ki se odločijo za prostovoljno delo na Zavodu MISSS ter zunanji sodelavci posameznih programov, se udeležujejo programa usposabljanja v obliki seminarja, ki poteka v mesecu oktobru ter mesečnih tematskih izobraževanj.

Udeleženci na seminarju pridobijo strokovna znanja in veščine, ki jim pomagajo pri delu z otrok in mladostniki. Poleg tega je usposabljanje namenjeno medsebojnemu spoznavanju, izmenjavi izkušenj in praktičnih znanj. Udeleženci tako pridobijo prijetno izkušnjo učenja v sproščeni klimi.

Za prostovoljce organiziramo redne intervizijske sestanke. Skupinska srečanja prostovoljcev potekajo 2 x mesečno oziroma po potrebi. Namen sestankov je nudenje podpore in iskanje ustreznih rešitev pri delu, pogovor o uspehih in razvijanje uspešnejših oblik prostovoljnega dela.

Pomoč in podporo jim nudi mentor MISSS-a in drugi prostovoljci, ki so vsakokrat udeleženi na sestanku srečanja. Prostovoljcem nudimo tudi individualno pomoč.

Mladi v programu pridobivajo izkušnje, širijo socialno mrežo, krepijo lastne kompetence ter povečujejo svoje zaposlitvene možnosti. Informiramo jih o možnostih nadaljnjega sodelovanja, zaposlovanja, jim omogočamo opravljanje študijske prakse in jih spodbujamo za vključevanje v aktivistične kampanje.


Vse aktivnosti so za uporabnike programa brezplačne. Vsi mladi, ki bi se nam želeli priključiti kot prostovoljci in pridobiti nova znanja in izkušnje, lepo vabljeni.

Kontakt: Marija Vrhovnik, univ.dipl.soc
Elektronski naslov: preventiva@misss.org

 

Program financirata  in podpirata:

MOL logotip SLO promocijski mali 2   Logo URSM