E-mail: misss@guest.arnes.si      Telefon: (01) 510 16 70
Ustvarjamo nove priložnosti
Ustvarjamo nove priložnosti
Menu

Zadnja novica

Prostovoljno delo se na Zavodu MISSS izvaja že od leta 1988. Prostovoljci so vključeni v različne programe, ki so namenjeni različnim ciljnim skupinam.

Preberite več ...

 TwitterMAC

Letos vas čaka kar 2 meseca dogodkov kodiranja, ki bodo potekali med 1.9. in 31.10.2020. Prav tako bodo vsi dogodki potekali preko spleta.
Za pomoč pri pripravi dogodkov obiščite našo Knjižnico idej, kjer boste našli veliko koristnih informacij za pripravo dogodkov:

 
V pomoč vam je lahko tudi kratek Vodnik o pripravi webinarjev, ki ga je pripravil TechSoup Europe.
V sodelovanju z Jungenom Tüftlerjem smo ustvarili vodnik z vsemi informacijami, ki jih potrebujete za začetek avanture za poučevanje v spletu, imenovano  Kako pripraviti virtualen dogodek Meet and Code? 
Prav tako za načrtovanje spletnega dogodka kodiranja, potrebujete varna in zaupanja vredna tehnološka orodja. TechSoup nudi tehnično podporo in tehnološka orodja nevladnim organizacijam. Več informacij o tem najdete tukaj.
 
Tudi letos lahko sodelujete v nagradnem natečaju Award 2020. Nagradni natečaj Meet and Code Award nagrajuje najbolj kreativne ideje dogodkov. Cilj je nagraditii najbolj kreativne in inovativne ideje o dogodkih, ki jih nevladne in neprofitne organizacije prijavijo, da bi mlade navdušili za kodiranje. Zmagovalci bodo prejeli 2000 evrov nagrade.
 
Prijavite se lahko v naslednjih 5 kategorijah: Dekleta in  IT!, Skupnost, Raznolikost in Kodiraj za planet  ter novost v letu 2020 – Kodiraj za Evropo.

Kdo stoji za Meet and Code? 

Sooblikovali so ga SAP in Haus des Stiftens gGmbH iz Münchna, ki usklajuje postopek dodeljevanja nepovratnih sredstev skupaj s partnerji mreže TechSoup Europe. V letošnjem letu z velikim veseljem pozdravljamo sodelovanje Zvezno ministrstvo za notranje zadeve, gradbeništvo in skupnost (BMI), kjer bodo aktivno sodelovali in podprli 10 držav EU v okviru predsedovanja EU, ki se bo začelo julija. Skupaj s svojimi strateškimi partnerstvi in sodelovanjem lahko dosežemo ogromne korake pri premagovanju evropskega digitalnega razkoraka.

 
Prijavite se zdaj! Rok za prijavo: 10. september 2020

Več o pogojih udeležbe si preberite tukaj.

Če v prihodnje ne želite ničesar zamuditi, se naročite na naše e-novičke.