E-mail: misss@guest.arnes.si      Telefon: (01) 510 16 70
Ustvarjamo nove priložnosti
Ustvarjamo nove priložnosti
Menu

Zadnja novica

Prostovoljno delo se na Zavodu MISSS izvaja že od leta 1988. Prostovoljci so vključeni v različne programe, ki so namenjeni različnim ciljnim skupinam.

Preberite več ...

 volunteer 2055010 1920

Program mladinskega centra Skupaj v skupnosti je primarno preventivni specifični program Zavoda MISSS, ki je namenjen določeni skupini otrok/mladostnikov, ki zaradi različnih vzrokov uporabljajo specifična vedenja. Otroci/mladostniki imajo npr. težave z učenjem, odnosi z vrstniki, občutki in doživljanjem nesprejetosti, osamljenostjo ter težave pri vzpostavljanju socialnih stikov z vrstniki.

Program POMP (psihosocialna pomoč družinam priseljencem) je program aktivnega vključevanja odraslih imigrantov v skupnost. Nudi socialno, ekonomsko in kulturno podporo pri integraciji priseljencev v družbo.

Prostovoljci v programih opravljajo delo na individualni ravni ali v skupini. Pri delu z skupinami izvajajo razne delavnice, učenje slovenskega jezika, organizacija prostega časa, skupinska učna pomoč, funkcionalno opismenjevanje, računalniško opismenjevanje… Na individualni ravni gre predvsem za druženje, nudenje podpore in pomoči, učenje ter kvalitetno preživljanje skupnega časa.