E-mail: misss@guest.arnes.si      Telefon: (01) 510 16 70
Ustvarjamo nove priložnosti
Ustvarjamo nove priložnosti
Menu

Usposabljanje prostovoljcev

Posamezniki, ki se odločijo za prostovoljno delo na Zavodu MISSS ter zunanji sodelavci posameznih programov, se udeležujejo programa usposabljanja v obliki seminarja, ki poteka v mesecu oktobru ter mesečnih tematskih izobraževanj.

Udeleženci na seminarju pridobijo strokovna znanja in veščine, ki jim pomagajo pri delu z otrok in mladostniki. Poleg tega je usposabljanje namenjeno medsebojnemu spoznavanju, izmenjavi izkušenj in praktičnih znanj. Udeleženci tako pridobijo prijetno izkušnjo učenja v sproščeni klimi.

Za prostovoljce organiziramo redne intervizijske sestanke. Skupinska srečanja prostovoljcev potekajo 2 x mesečno oziroma po potrebi. Namen sestankov je nudenje podpore in iskanje ustreznih rešitev pri delu, pogovor o uspehih in razvijanje uspešnejših oblik prostovoljnega dela.

Pomoč in podporo jim nudi mentor MISSS-a in drugi prostovoljci, ki so vsakokrat udeleženi na sestanku srečanja. Prostovoljcem nudimo tudi individualno pomoč.

Mladi v programu pridobivajo izkušnje, širijo socialno mrežo, krepijo lastne kompetence ter povečujejo svoje zaposlitvene možnosti. Informiramo jih o možnostih nadaljnjega sodelovanja, zaposlovanja, jim omogočamo opravljanje študijske prakse in jih spodbujamo za vključevanje v aktivistične kampanje.


Vse aktivnosti so za uporabnike programa brezplačne. Vsi mladi, ki bi se nam želeli priključiti kot prostovoljci in pridobiti nova znanja in izkušnje, lepo vabljeni.

Kontakt: Marija Vrhovnik, univ.dipl.soc
Elektronski naslov: preventiva@misss.org

 

Program financirata  in podpirata:

MOL logotip SLO promocijski mali 2   Logo URSM