MISSS

E-mail: misss@guest.arnes.si | Telefon: (01) 510 16 70
logo-misss
prij_org

Ustvarjamo nove priložnosti

prij_org

Dan varne rabe interneta

Tudi v februarju 2017 v točki osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI pripravljamo praznovanja ob našem osrednjem letnem dogodku – Dnevu varne rabe interneta.
Slogan letošnjega dneva na mednarodni ravni je Skupaj spremenimo internet na bolje. V Sloveniji bomo v luči tega pozornost namenili predvsem vprašanju kulturnega vedenja v komunikacijah prek spleta, spletni etiki in prijaznosti do drugih uporabnikov interneta. Vsak sam lahko s kulturnim in etičnim vedenjem naredi ogromen korak k spreminjanju interneta na bolje.

Online debata s Hipster Bedancem KULturni na internetu - 6. 2. 2017

6. februarja ob 11.00 vabimo vse slovenske osnovne šole, da se prek Arnes Video portala v živo pridružijo online dogodku za učence 3. triade: debati s Hipster Bedancem o kulturi na internetu. Prosimo, da prijavite svojo udeležbo tukaj: https://www.1ka.si/SIDdogodek2017

  • Kultura na internetu – kaj je to?
  • Se na internetu obnašamo kulturno?
  • Je sploh treba biti tudi na internetu kulturen?
  • Si lahko na internetu kul in kulturen hkrati?
  • Kakšno vedenje na internetu je nekulturno?
  • Obstaja tudi spletni in mobilni bonton?

O vsem tem se bomo pogovarjali s Hipster Bedancem in pogovor prenašali v živo na slovenske osnovne šole. Z nami bo tudi strokovnjak dr. Benjamin Lesjak, ki že leta predava o teh temah na slovenskih šolah tako učencem, dijakom in študentom kot tudi staršem in učiteljem. Skupaj s Hipster Bedancem bosta pripravila zabavno in poučno šolsko uro o kulturi na internetu in pri uporabi mobilnih naprav. Dogodek je namenjen predvsem učencem 3. triade osnovne šole. Če imajo učenci kakšna vprašanja za Hipster Bedanca, jih lahko pošljete na info@safe.si in nanje bo odgovoril v okviru prenosa v živo! Vprašanja za Hipster Bedanca in dr. Benjamina Lesjaka bomo med samim dogodkom sprejemali tudi v živo prek Twitterja na @Safe_si #kulturni.
Vsem dobro poznani Hipster Bedanc se vrača med nas. Od kar smo ga nazadnje gledali v njegovih videih in se smejali njegovim spletnim in mobilnim pripetljajem, je minilo že nekaj let. Sam pravi, da se je medtem marsičesa naučil o pravilni rabi mobilnih naprav in interneta in zdaj »obvlada«. Ker pa jo Hipster Bedanc vseeno pogosto pihne mimo, smo na točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, kjer ta dogodek organiziramo, za vsak slučaj k sodelovanju povabili še pravega strokovnjaka s področja varne in odgovorne rabe interneta in mobilnih naprav dr. Benjamina Lesjaka.

Kje: https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=NcgslYiHMfgTYgbopfQJqfSn
Kdaj: 6. 2. 2017 ob 11.00
Za koga: učence 3. triade OŠ
Trajanje: 45 minut
Dogodek moderira: Maja Vreča iz Arnesa

Scroll to Top