MISSS

E-mail: misss@guest.arnes.si | Telefon: (01) 510 16 70
logo-misss
prij_org

Ustvarjamo nove priložnosti

prij_org

Evropski dan informiranja 2024

Evropski dan informiranja bo kot vsako leto potekal 17. aprila 2024. Letos se bomo osredotočili na demokracijo in pomen glasovanja na evropskih volitvah.

Cilj je spodbuditi mlade, da prepoznajo svojo vlogo pri skupnem sprejemanju odločitev, podpirati kritično razmišljanje in izraziti spoštovanje do različnih stališč. S spodbujanjem demokracije želimo prihodnjim generacijam omogočiti, da bodo informirane in angažirane ter pripravljene odgovorno uporabljati svojo pravico do demokracije.

Ob tej priložnosti smo načrtovali organizacijo treh aktivnosti, ki bodo potekale v aprilu:

  • Na družbenih omrežjih bo potekala kampanja “DemoFacts”, s pomočjo katere bomo raziskali nekatera najbolj zanimiva in nekonvencionalna dejstva o demokraciji v Evropi ter poudarili njen pomen in našo ključno vlogo pri njenem varovanju.
  • 17. aprila bo ERYICA organizirala spletni seminar, kjer bodo različni deležniki govorili o pomenu glasovanja mladih in zagotavljanja demokracije. Razprava se bo poglobila v to, kako lahko informiranje mladih pomaga zapolniti luknje v znanju o demokratičnih procesih za mlade posameznike. Na spletnem seminarju bodo obravnavani različni vidiki, vključno z mejami mladinskega informiranja glede informiranja mladih o aktualnih zadevah in politiki. Na dogodku bodo sodelovali različni govorci, med njimi strokovnjaki za mednarodne odnose, novinarji in mladinski delavci.
  • S tretjo aktivnostjo “MythBusters” bomo mladim ponudili orodja za prepoznavanje lažnih novic. V začetni fazi se bomo osredotočili na to, da jim zagotovimo spretnosti za prepoznavanje dezinformacij, v drugi fazi bodo pridobljeno znanje uporabili v praksi. Udeleženci bodo ugotavljali, ali so predstavljene informacije, prikazane v obliki vrtiljaka, resnične ali neresnične.

Spremljajte kampanjo na Instagramu Ljubljanske mreže info točk, tukaj. Kampanja bo potekala tudi na socialnih omrežjih članic mreže L’MIT.

Več informacij je na voljo na spletni strani ERYICE, tukaj.

 

Vir: L’MIT

Scroll to Top