MISSS

E-mail: misss@guest.arnes.si | Telefon: (01) 510 16 70
logo-misss
prij_org

Ustvarjamo nove priložnosti

prij_org

V stiski nismo sami – Vabljeni k ogledu videa TOM telefona

V stiski nismo sami – Vabljeni k ogledu videa TOM telefona

Svetovalna linija za težave na spletu Tom telefon 116 111, ki je ena od treh storitev Centra za varnejši internet , ki ga izvajajo Univerza v Ljubljani Fakulteta za družbene vede, Zavod Arnes, Zveza prijateljev mladine Slovenije in Zavod MISSS (Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije), financirata pa ga Agencija HaDEA pri Evropski komisiji in Ministrstvo za digitalno preobrazbo, je objavila video V stiski nismo sami.

Zavod MISSS kot partnerska organizacija že dolgoletno sodeluje pri projektu Center za varnejši internet. V okviru tega projekta so partnerji pri  Zvezi prijateljev mladine oziroma TOM telefonu izdelali zgoraj omenjeni video. K ogledu vabimo mlade, starše in vse, ki se srečujejo z mladimi.

Pri TOM telefonu so zapisali sledeče: Kadar smo v stiski in notranja občutja postanejo pretežka, teh ne potrebujemo nositi sami. Vsako na prvi pogled še tako nerešljivo in težko situacijo lahko začnemo reševati tako, da se najprej nekomu zaupamo in pogovorimo, kajti prav vsi ljudje potrebujemo pogovor. Kadar smo negotovi, žalostni, jezni, razočarani, nam pogovor lahko pomaga, da se počutimo lažje, se razbremenimo in dobimo občutek, da v stiki nismo sami.

Lahko se zgodi, da bomo naleteli na gluha ušesa, vendar to ni razlog, da obupamo. Vredno je poskusiti večkrat in vztrajati, dokler ne najdemo tiste osebe, ki nam bo v pomoč in podporo.

Scroll to Top