E-mail: misss@guest.arnes.si      Telefon: (01) 510 16 70
Ustvarjamo nove priložnosti
Ustvarjamo nove priložnosti
Menu
 • Dnevni center za otroke in mladostnike Skupaj v skupnosti

  run 1321278 1920
 • Nefiks karierne rešitve

  NKR ManagerDruzbenihOmrezij

  NKR logotipi final 2020
 • Računalniška programska oprema pod ugodnimi pogoji za nevladne organizacije in knjižnice - TechSoup Slovenija

  logo sl web11-promo sl-ae0a7f4fababfdc9
 • Računalniška strojna oprema pod ugodnimi pogoji za nevladne organizacije in knjižnice - Recosi

  recosi logo2 720x150Recosi IMG 4149 1
 • Center za varnejši internet - Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje Safe.si

  logo safe.siDelavnica OSobDravinjiSlovenskeKonjice 2017

MISSS

Usposabljanje prostovoljcev

Posamezniki, ki se odločijo za prostovoljno delo na Zavodu MISSS ter zunanji sodelavci posameznih programov, se udeležujejo programa usposabljanja v obliki seminarja, ki poteka v mesecu oktobru ter mesečnih tematskih izobraževanj.

Udeleženci na seminarju pridobijo strokovna znanja in veščine, ki jim pomagajo pri delu z otrok in mladostniki. Poleg tega je usposabljanje namenjeno medsebojnemu spoznavanju, izmenjavi izkušenj in praktičnih znanj. Udeleženci tako pridobijo prijetno izkušnjo učenja v sproščeni klimi.

Za prostovoljce organiziramo redne intervizijske sestanke. Skupinska srečanja prostovoljcev potekajo 2 x mesečno oziroma po potrebi. Namen sestankov je nudenje podpore in iskanje ustreznih rešitev pri delu, pogovor o uspehih in razvijanje uspešnejših oblik prostovoljnega dela.

Pomoč in podporo jim nudi mentor MISSS-a in drugi prostovoljci, ki so vsakokrat udeleženi na sestanku srečanja. Prostovoljcem nudimo tudi individualno pomoč.

Mladi v programu pridobivajo izkušnje, širijo socialno mrežo, krepijo lastne kompetence ter povečujejo svoje zaposlitvene možnosti. Informiramo jih o možnostih nadaljnjega sodelovanja, zaposlovanja, jim omogočamo opravljanje študijske prakse in jih spodbujamo za vključevanje v aktivistične kampanje.


Vse aktivnosti so za uporabnike programa brezplačne. Vsi mladi, ki bi se nam želeli priključiti kot prostovoljci in pridobiti nova znanja in izkušnje, lepo vabljeni.

Kontakt: Marija Vrhovnik, univ.dipl.soc
Elektronski naslov: preventiva@misss.org

 

Program financirata  in podpirata:

MOL logotip SLO promocijski mali 2   Logo URSM